Zdjęcia Google właśnie ułatwiają udostępnianie jednorazowych zdjęć i filmów

[ad_1]

Zdjęcia Google oferują różne opcje udostępniania, takie jak albumy na żywo, wspólne biblioteki i udostępnione albumy, ale co zrobić, jeśli chcesz szybko udostępnić jedno zdjęcie, które właśnie wykonałeś?

Google najwyraźniej dopiero teraz zdaje sobie sprawę, że nie ma szybkiego ani prostego sposobu, aby to zrobić w Zdjęciach, gigant internetowy właśnie uruchomił nową funkcję, która pozwala wystrzelić zdjęcie lub film, podobnie jak w aplikacji do przesyłania wiadomości.

Janvi Shah, menedżer produktu w Google Photos, wyjaśniając nową funkcję podobną do czatu, napisał: „Zawsze możesz udostępniać pojedyncze zdjęcia za pośrednictwem aplikacji, tworząc album dla pojedynczego zdjęcia i udostępniając link. Ale słyszeliśmy od niektórych z was, że może to być prostsze doświadczenie, więc teraz, gdy udostępniasz jednorazowe zdjęcia i filmy, możesz dodać je do trwającej, prywatnej rozmowy w aplikacji ”.

Janvi powiedział, że nowa funkcja wiadomości tworzy jedno miejsce, w którym możesz odkryć chwile, które udostępniasz znajomym i rodzinie, i gdzie możesz kontynuować rozmowę, jeśli treść, którą wysyłasz, zachęca do wymiany.

Nowa opcja przesyłania wiadomości pozwala „polubić” zdjęcia i filmy oraz oferować komentarze na temat wszystkiego, co przychodzi na myśl, a za pomocą zaledwie kilku dotknięć możesz dodać zawartość do własnej galerii.

Nie zamiennik

Jakby, żeby powstrzymać wszystkich przed przewróceniem oczami i mamrotaniem pod nosem: „O nie, nie inne skazana na wiadomości aplikacja Google ”(między innymi Allo i Spaces), Shah dodaje w swoim poście:„ Ta funkcja nie jest przeznaczona do zastąpienia aplikacji czatu, z których już korzystasz, ale mamy nadzieję, że poprawi to dzielenie się wspomnieniami ze znajomymi i rodzina w Zdjęciach Google ”.

Innymi słowy, nie traktuj tego jako aplikacji do przesyłania wiadomości. Pomyśl o tym jako o funkcji w Zdjęciach Google, która ułatwia udostępnianie treści i rozmawianie o tym… trochę jak aplikacja do przesyłania wiadomości.

Bez względu na to, jak go używasz, Google będzie mieć nadzieję, że ta funkcja będzie dłużej utrzymywać Cię w aplikacji Zdjęcia, eliminując potrzebę przeskakiwania do innej aplikacji w celu wysyłania treści do znajomych i rodziny. Możesz go użyć, wybierając zdjęcie, klikając przycisk udostępniania, a następnie wybierając osobę z rzędu kontaktów, pod którym jest napisane „Udostępnij w Zdjęciach Google”.

Nowa funkcja będzie stopniowo wprowadzana w najbliższych dniach na Androida, iOS i Internet.

Zalecenia redaktorów






[ad_2]